Translate

21 Ocak 2014 Salı

Cilt için bitkisel çözümler








Cildi Güzelleştiren Sebze ve Meyveler

Sağlık açısından olduğu gibi, dış görünüm açısından da son derece önemli olan cilt güzelliği, tüketilen besinler ile doğrudan doğruya orantılıdır. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri orantılı bir şekilde alması durumunda, yaşlanmaya karşı cilt korunmuş olacağı gibi; sivilce ya da akne gibi oluşumların da önüne geçilecektir.
Sağlıklı görünen temiz bir cilde sahip olabilmek için mineral ve vitamin bakımından zengin olan besinleri tüketmek son derece önemli olduğu gibi su tüketimi de güzel bir cilt için tüketilmesi gereken maddeler arasında yer alır. Bunların yanı sıra, cildin düzenli olarak temizlenmesi ve kapanan gözeneklerin temizlenerek açılması da son derece önemlidir.

Sağlıklı Bir Cilt İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Portakal: C vitamini deposu olan portakal, cilt açısından da son derece önemli bir meyvedir. Kırışıkların geciktirilmesinde ve cildin temizlenmesinde rol oynayan portakal, bilhassa sigara içenlerde görülen yan etkilere karşı etkili olmaktadır. Cildin yıpranması ve kılcal damarların yeterince beslenememesi gibi sorunlar nedeniyle kırışıklıklar oluştuğu gibi; portakal yemek bu sorunların önüne geçmektedir.
Yumurta: İçerdiği protein nedeniyle hücreleri güçlendiren ve ciltte leke oluşmasını engelleyen yumurta, sağlık açısından da oldukça faydalı bir gıdadır. Ancak alerjisi olan kişilerin bu besini sürekli olarak tüketmemesi gerektiği gibi, yumurtanın aşırı tüketimi sağlık açısından birtakım zararların oluşmasına yol açabilir.
Havuç: Göz sağlığı için olduğu kadar, cilt sağlığı bakımından da çok önemli bir besin olan havuç, içerdiği A vitamini ve diğer oksidanlar yoluyla cildin daha temiz ve canlı görünmesini sağlar. Cildi temizleme işlevi gören havuç, düzenli olarak tüketildiğinde, sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak mümkün olacaktır.s
Domates: Güneşin zararlı ışınlarının cilde verdiği zararlara karşı vücudu koruyan domates özellikle yaz aylarında bolca tüketilmelidir. Yemeklerde kullanılabilen bu besini, çiğ olarak tüketmek, vitamin ve minarel açısından çok daha önemlidir. Bunun yanı sıra, domatesin içerisinde bulunan likopen, ciltteki yaşlanmayı geciktirmektedir.
Yeşil Sebzeler: Demir açısından son derece zengin olan yeşil yapraklı tüm sebzeler, kan akışının kontrolünü ve dağılımını sağladığı için tüketilmesi son derece önemlidir. Ciltteki her noktaya kanın ulaşmasını sağlayan ve bu şekilde cilt sağlığını muhafaza eden cildi güzelleştiren meyveler, başta yaz ayları olmak üzere kış aylarında da sıklıkla tüketilmelidir.
kaynak:http://www.urlj.com/49mggv

0 yorum:

Yorum Gönder